Over Houtje-Van-Joutje en de maker

Wat leuk dat je iets meer wilt weten over de geschiedenis van Houtje-Van-Joutje (voormalig Herinner-Dingen-Doos.nl)

In 2009 maakte ik de allereerste Herinner-Dingen-Doos. Op zolder. Met handzaag, houtlijm en een rol schuurpapier. Wat thuis klein begon is met hard werken en veel passie uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Inmiddels heb ik voor meer dan 20.000 mensen een Herinner-Dingen-Doos mogen maken.Dit is mijn verhaal..

Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, in een gezin waarin muziek heel belangrijk was. Mijn vader heeft me op mijn 6e jaar geïnspireerd om piano te gaan spelen. De voorliefde voor de piano heb ik mijn hele leven gehouden. 

Na de Middelbare school ben ik verhuisd naar Rotterdam, om aldaar Bedrijfskunde te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Ik heb deze studie afgerond, ondanks dat het me al snel duidelijk werd, dat mijn hart ergens anders lag. 

Als doctorandus (die niet wist wat hij wilde) kreeg ik via een tip van Tooske van TMF de kans om als toetsenist toe te treden tot een professionele rockband. Hiermee tourde ik 7 jaar lang over de wereld. Prachtige avonturen meegemaakt, waar ik heel dankbaar voor ben. 

Waerlinck urnen - De maker aan het werk
Mijn echtgenote en ik hebben elkaar leren kennen via de muziek en onze bands. We gingen na onze muzikale carrière samenwonen in Rotterdam. Toen we na een lange aanloop onze kinderen mochten ontvangen, hebben we het roer omgegooid. We verkochten ons huis, pakten onze spullen en verhuisden met de meiden naar de prachtige Achterhoek. 

Hier ben ik begonnen om mijn nieuwe droom te verwezenlijken. Ik startte met het full time maken van de Herinner-Dingen-Doos. Een gepersonaliseerde houten opbergkist om tastbare herinneringen aan grote gebeurtenissen in het leven op een persoonlijke manier te bewaren en te koesteren. 

Vanuit mijn klantenkring kwam de vraag of ik misschien ook urnen kon maken.
Omdat dit geheel in lijn lag met wat ik al deed en ik ook op zoek was naar wat meer verdieping in vaardigheden, besloot ik dit idee verder uit te werken.

Dit idee is inmiddels uitgegroeid tot de Waerlinck Urn. (Deze verkopen we ook via Houtje-Van-Joutje.)

Omdat ik graag mijn vaardigheden wil blijven uitbreiden heb ik ook besloten om mijn liefde voor houtbewerking meer aandacht te geven door het met de hand maken van mooie en handige spullen voor in en om het huis.

Dat alles bij elkaar is Houtje-Van-Joutje geworden!

Waar het schip uiteindelijk strandt, is nog niet duidelijk. We varen op kompassie en volgen de stroom. De liefde voor muziek en de passie voor handwerk en creativiteit hebben we inmiddels aan onze dochters mogen doorgeven. Zo is de cirkel weer rond.

Ik kijk er naar uit om je te mogen helpen.

Groet, Jochem

© 2024 Houtje-Van-Joutje, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.